ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - 1/9/2006 

Φυσικά, ανάμεσα στις λιγοστές ελληνικές παραγωγές, ξεχωρίζουν βιβλία που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ξένες παραγωγές, και επίσης ξέρουν τις ανάγκες του Ελληνόπουλου. Για παράδειγμα, αναφέρουμε ενδεικτικά το Μαρία Κάλλας, του Κώστα Πούλου. (από τη Μαρίζα Ντεκάστρο)

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ Ν ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - 1/3/2006 

Η ζωή της Κάλλας έχει προσεγγιστεί με σεβασμό και ευαισθησία. Το εγχείρημα δύσκολο, μια και τέτοιου είδους αφήγηση εύκολα μπορεί να πέσει στο επίπεδο του φτηνού κουτσομπολιού. Ο Πούλος σκιαγραφεί μια Κάλλας μέσα από τους μεγάλους ρόλους της και βέβαια χρησιμοποιώντας και τον αλληγορικό λόγο. 

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ - 1/9/2005 

Για όσους λατρεύουν τη μεγάλη ντίβα της όπερας, προτείνουμε την Μαρία Κάλλας, την αοιδό που συγκλόνισε με τη φωνή της της ζωή της και την καριέρα της, τον κόσμο. 

WWW.CLASSICALMUSIC.GR  - 26/8/2005 

Τραγούδησε μοναδικά, έζησε έντονα, αγάπησε με πάθος, λατρεύτηκε σαν θεά, ταξίδεψε παντού μαγεύοντας εκατομμύρια φίλους της όπερας σε όλο τον κόσμο... Το βιβλίο περιέχει CD με πέντε από τις πιο γνωστές άριες της Κάλλας.

Η ΒΙΒΛΙΕΜΠΟΡΙΚΗ - 1/1/2005 

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφόρησε ένα νέο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο με τίτλο Μαρία Κάλλας...Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της σειράς Οι Έλληνες, μια σειρά που έχει σαν πυρήνα της γνωστούς Έλληνες του παρελθόντος. Η σειρά ενώ παρέχει βιογραφικά στοιχεία, το κάνει με τρόπο αφηγηματικό, ώστε να αφομοιώνονται πιο εύκολα και από τα παιδιά. Η εικονογράφηση της Εύας Καραντινού υπογραμμίζει την προσπάθεια κίνησης του ενδιαφέροντος των παιδιών και τα ωθεί σε μια ευχάριστη αναζήτηση στο χώρο της βιογραφικής λογοτεχνίας. 

Δημοτικό & Νηπιαγωγείο News - 1/1/2005 

Τραγούδησε μοναδικά, έζησε έντονα, αγάπησε με πάθος, λατρεύτηκε σαν θεά, ταξίδεψε παντού μαγεύοντας εκατομμύρια φίλους της όπερας σε όλο τον κόσμο, προτού να βρει την οριστική ανάπαυση στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της σειράς “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”, μια σειρά που έχει σας πυρήνα της γνωστούς Έλληνες του παρελθόντος. Η σειρά, ενώ παρέχει βιογραφικά στοιχεία, το κάνει με τρόπο αφηγηματικό, ώστε να αφομοιώνονται πιο εύκολα και από τα παιδιά. Η εικονογράφηση, της Εύας Καραντινού, υπογραμμίζει την προσπάθεια κίνησης του ενδιαφέροντος των παιδιών και τα ωθεί σε μια ευχάριστη αναζήτηση στο χώρο της βιογραφικής λογοτεχνίας.

Πρώτο βιβλίο της σειράς ο Θεόφιλος, δεύτερο ο Σπύρος Λούης, τρίτο ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ακολουθεί η Μαρία Κάλλας και πολλά άλλα ακόμη.

Συγγραφέας της σειράς είναι ο Κώστας Πούλος, γνωστός στο χώρο του παιδικού βιβλίου από τη σειρά Τα Ελληνικά, και τα τρια παραμύθια Μισό σοκολατάκι είναι σαν ψέμα, Ένα παγωτό διαρκεί λίγο και Ο ήλιος στον κήπο.

Στα μεγάλα πλεονεκτήματα του βιβλίου η εικονογράφηση του βραβευμένου Igar Gardziyonak που με μεγάλη τέχνη απεικονίζει την αγαπημένη μας ντίβα.

Ακόμα μεζί με το βιβλίο θα βρείτε και ένα CD με πέντε γνωστές της άριες.



ΤΟ ΒΗΜΑ - 19/12/2004
Στο εξώφυλλο φιγουράρει μια εκφραστική Μαρία Κάλλας-Κάρμεν σε κατακόκκινο φόντο, που μας προδιαθέτει να διαβάσουμε τη βιογραφία μιας αληθινής ντίβας! Άλλωστε μπορούμε να την ακούσουμε στις πιο γνωστές άριες που τραγούδησε από το CD που προσφέρεται μαζί με το βιβλίο. Ακούγοντας τον παλμό της ευαίσθητης αυτής φωνής και βλέποντας τις εικόνες που ιστορούν τη ζωή της, ίσως οι μικροί αναγνώστες αντιληφθούν το πάθος και τη μεγαλοσύνη της γυναίκας που σφράγισε με την παρουσία της τα μουσικά πράγματα του 20ου αιώνα. 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ - 17/12/2004 

Όταν η παιδική λογοτεχνία συναντά τη μουσική, προκύπτουν βιβλία όπως το Μαρία Κάλλας του Κώστα Πούλου για τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Η ζωή της σπουδαίας σοπράνο ξεδιπλώνεται σε αυτό το βιβλίο που συνοδεύεται από ένα σι ντι με αποσπάσματα από άριες που ερμήνευσε η Κάλλας κατά τη διάρκεια της καριέρας της. 

ΕΘΝΟΣ - 15/12/2004 

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε μια σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια που η ζωή της δεν ήταν μέχρι τώρα γνωστή στα παιδιά. Ο Κώστας Πούλος παρέχει βιογραφικά στοιχεία, με τρόπο αφηγηματικό, ώστε να αφομοιώνονται πιο εύκολα. Η εικονογράφηση υπογραμμίζει την προσπάθεια κίνησης του ενδιαφέροντος των παιδιών και τα ωθεί σε μια ευχάριστη αναζήτηση στον χώρο της βιογραφικής λογοτεχνίας. 

ΤΑ ΝΕΑ - 11/12/2004
Μια υπεραπλουστευμένη εκδοχή της παραμυθένιας και τραγικής ζωής της Μαρίας Κάλλας με τις εικονογραφήσεις του Igar Gardziyonak. Στο τέλος του πικρού παραμυθιού υπάρχει ένα δωράκι: Ένα CD με γνωστές άριες που ερμήνευσε η ντίβα. Τουλάχιστον τη φωνή της δεν μπορεί να της την πάρει κανείς. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/12/2004 

Τέταρτο βιβλίο της σειράς οι Έλληνες, όλα με την υπογραφή του Κώστα Πούλου. Σε αυτό εδώ αφηγείται την πορεία της Μαρίας Κάλλας από την Αθήνα των χωμάτινων δρόμων σε όλα τα μεγάλα λυρικά θέατρα του κόσμου. Συνοδεύεται από δίσκο ακτίνας με γνωστές άριες. 

Η ΒΙΒΛΙΕΜΠΟΡΙΚΗ - 1/12/2004 

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφόρησε ένα νέο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο με τίτλο Μαρία Κάλλας. Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της σειράς Οι Έλληνες, μια σειρά που έχει σαν πυρήνα της γνωστούς Έλληνες του παρελθόντος. Η σειρά ενώ παρέχει βιογραφικά στοιχεία, το κάνει με τρόπο αφηγηματικό, ώστε να αφομοιώνονται πιο εύκολα και από τα παιδιά. Η εικονογράφηση της Εύας Καραντινού υπογραμμίζει την προσπάθεια κίνησης του ενδιαφέροντος των παιδιών και τα ωθεί σε μια ευχάριστη αναζήτηση στο χώρο της βιογραφικής λογοτεχνίας. Συγγραφέας της σειράς είναι ο Κώστας Πούλος, γνωστός στο χώρο του παιδικού βιβλίου από τη σειρά Τα Ελληνικά και τα τρία του παραμύθια. 

ΤΟ ΒΗΜΑ - 14/11/2004 

Η Μαρία Κάλλας όπως την είδε ο εικονογράφος Igar Gardziyonak για το βιβλίο του Κώστα Πούλου - Μαρία Κάλλας (εκδόσεις Παπαδόπουλος). Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά και με μοτίβο το ασχημόπαπο που μεταμορφώνεται σε κύκνο, ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία της μεγάλης καλλιτέχνιδος που σήμερα έχει περάσει στην περιοχή του θρύλου. (Ν. Μπακουνάκης)

ΕΙΚΟΝΕΣ - 1/1/1900 

Μια ζωή σαν παραμύθι. Ο πολυτάραχος βίος της Μαρίας Κάλλας ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μικρών αλλά και μεγάλων, γραμμένος με τέτοιον τρόπο που θυμίζει παραμύθι. Το μακρύ ταξίδι της από την Αμερική, τα πρώτα της δειλά βήματα στη μουσική, η μεταμόρφωσή της σε όμορφο κύκνο, ο θυελλώδης έρωτάς της με τον Ωνάση, οι ανεπανάληπτοι θρίαμβοι που την καθιέρωσαν σε ντίβα, αποκτούν μια νέα διάσταση χάρη και στην εντυπωσιακή εικονογράφηση. Μαζί με το βιβλίο δίνεται και ένα CD με τις πιο γνωστές άριες της Κάλλας. 

ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ - 1/1/1900 

Πρόκειται για σύντομη βιογραφία της διάσημης τραγουδίστριας, δοσμένη με λόγια απλά και κατανοητά. Η ιστορία της ξεκινά από το πλοίο που περίμενε η πατρική της οικογένεια για να επιβιβαστεί με προορισμό την Αμερική. Έτσι ξεδιπλώνεται όλη η πορεία της τόσο η οικογενειακή όσο και η καλλιτεχνική. Θαυμάσια και η εικονογράφηση. Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με αποσπάσματα από τις κυριότερες ερμηνείες της. 

ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ - 1/1/1900 

Η ιστορία της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, δοσμένη με απλό τρόπο σε ένα βιβλίο με αξιόλογη εικονογράφηση. Μαζί, και ένα CD με πέντε γνωστές άριες της Μαρίας Κάλλας. 

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΕΝΘ. 7 - 1/1/1900 

Η ζωή της Κάλλας έμοιαζε με παραμύθι (έστω κι αν δεν είχε χάπι εντ) και ακριβώς έτσι την αφηγείται ο Κώστας Πούλος στο βιβλίο "Μαρία Κάλλας" με εξαιρετική εικονογράφηση του Ίγκαρ Γκάρτζιονακ. Από τη μέρα που η μικρή Mαρία Καλογεροπούλου γεννήθηκε στην Αμερική, τις σπουδές της στην Αθήνα, μέχρι τις όπερες με τις οποίες ταυτίστηκε, άριες από τις οποίες περιλαμβάνονται σε ένα ένα CD. Πάνω από όλα, το βιβλίο είανι ένα ΄παραμύθι για τον έρωτα που η Κάλλας συνάντησε στο πρόσωπο του μέντορά της Μενεγκίνι αλλά και στον Ωνάση. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά λογοτεχνικής βιογραφίας των εκδόσεων "Παπαδόπουλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: